Tuesday, February 23, 2010

Network Shares με Windows 7 (Τρόπος Νο 1)

Όταν πρωτοπήρα το μηχάνημα είχα πολλά προβλήματα με τα Network Shares. Κάποιους φάκελους έδειχνε, κάποιους όχι, αλλά το κυριοτερο πρόβλημα ήταν όταν άνοιγα κάποιο φάκελο μου έδειχνε "No Media Found in Current Folder"

Έψαξα πολύ στο Internet και βρήκα αρκετές "λύσεις" τις οποίες θα προσθέσω αργότερα για όσους δεν δουλέψει αυτός ο τρόπος. Ενημέρωση: 26/02/2010 - Τελικά ο καθένας με το μακρύ του και το κοντό του. Πρέπει να βρήκα τουλάχιστον 10 διαφορετικά registry hacks για το συγκεκριμένο θέμα και επειδή δεν εμπιστεύομαι κανένα δεν θα δημοσιεύσω και κανένα. Όποιος συνεχίζει να έχει πρόβλημα αφού δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο ας αφήσει ένα σχόλιο.

Αλλαγή Τύπου Δικτύου.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τύπο του Δίκτυου σας. Το Home να μεν καλό αλλά το Homegroup δημιουργεί πολλά προβλήματα στον διαμοιρασμό αρχείων.

Γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να διαλέξετε το Work σαν τύπο Δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο απενεργοποιείτε τον Homegroup και τα αρχεία διαμοιράζονται όπως πρέπει.

Για να αλλάξετε τον τύπο Δικτύου θα πρέπει να πάτε στο Network and Sharing center και να κάνετε κλικ στο Home Network (κόκκινο βελάκι στην παρακάτω φωτογραφία)



Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο στο οποίο κάνετε κλικ στο Work Network (κόκκινο βελάκι στην παρακάτω φωτογραφία)


Αφού κάναμε τα παραπάνω, το μόνο που μένει είναι να κάνουμε share τους φακέλους που θέλουμε.

Διαμοιρασμός Φακέλων

Κάνουμε λοιπόν δεξί κλικ στον φάκελο που θέλουμε να "δει" το WD TV Live μας, ανοίγουμε το υπο-μενού Share With και κάνουμε αριστερό κλικ στο Specific People.



Τότε θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο στο οποίο υπάρχει ένα κουτάκι που θα πρέπει να γράψουμε Everyone και να κάνουμε κλικ στο Add.



To Everyone θα εμφανιστεί στην λίστα από κάτω από το κουτάκι. Κάνουμε, τότε, αριστερό κλικ στο Share και μετά απο λίγο στο Done. Ο φάκελος έχει γίνει shared. Μπορείτε να τον δείτε στο WD TV και να δείτε και τα αρχεία του κανονικά.

Ο πρώτος σας φάκελος έχει γίνει Shared. Επαναλάβετε την διαδικασία διαμοιρασμού για όσους φακέλους θέλετε.


(Ο παραπάνω τρόπος έχει δοκιμαστεί σε Windows 7 Ultimate x86 και x64)


No comments:

Post a Comment